Morten’s Kutlinger

Kutlinger er en liten fisk som lever langs bunnen, den kommer i mange farger ofte varierer fargen med bunnen fisken lever på. Jeg fisker mest med denne om høsten og tidlig vinter. Dette fordi kutlingeren gyter om sommeren og det er mye yngel i vannet da. Sjøørret som for øye på denne har en tendens til å bli svært intressert og det er ikke sjeldent man får fisk på denne flua.

Materialliste:

  • Krok: Dai-riki str. 4-8
  • Tråd: Benecchi 10/0 i brun/beige
  • Hår: Spunnet marabou i brun/beige/sand farget i dubbing løkke. 
  • Øyne: Kjetting fra jernia som brukes til korken i vasken. 
  • Dubbing: Icedub i farge som passer

SBS:

Starter med å binde inn øynene foran på flua. Binde disse inn under kroken for å få en mer stabil og fin gange i vannet. Så binder jeg meg bak til krokbøyen.

Binder inn en dubbingløkke og en rib. Ribben må du bare se om du klarer å få inn på en fin måte. Den er ofte kranglete med marabouen, og kan selvsagt bare sløyfes, men den tilføyer holdbarhet til flua.

Så spinner fester jeg fjæra i en hackleklemme noe lignende magictool og fester hårene i dubbingløkka og spinner den opp som du ser på bildet.

Så «ribber» du flua med den dubba marabouen opp til øynene og fester. Så ribber du og fester denne. Så dubber du litt ice dub rundt hode. Så fester du fremmerst og bruker en børste til å trekke ut fibrene. Så er det bare litt lim så er flua klar til bruk!

Legg igjen en kommentar